2011. december 8., csütörtök

Ahol a Télapó lakik

Szintén régi kép még 2010-ből. :)


A Mikulás lakhelyén, vagyis inkább tartózkodási helyén/ levelezési címén készült. Merthogy az otthona Korvatunturin van, de egész évben az irodában várja a vendégeket, szóval inkább csak nyaralni jár haza. Az iroda pedig a sarkkörön, Rovaniemitől pár km-re található, ahol a manók segítenek nekik, némelyik elég félelmetes. Mindenkit szeretettel vár és elbeszélget a vendégekkel. Nekem nagyon fura volt, hogy teljesen ismeretlen emberekkel el tud beszélgetni gond nélkül. Elég türelmes lehet, mert egész nap érdeklődést mutatni minden járókelő iránt, nekem nem menne. A képen a sarkkört jelző oszlopok láthatóak, háttérben a Mikulás fogadóépülete (Santa is here), amiben trónol, meg amiben az időlassító gép is van. A számban pedig a fényképezőgép tokja...

3 megjegyzés:

  1. Időlassítóóóó? Azt mikor használja a Mikulás? Hogyan működik? Hogy néz ki?
    Mi kell ahhoz, hogy valaki a Mikulás manója lehessen?

    VálaszTörlés
  2. Az időlassító a Föld forgását lassítja le, ettől mindenhol hosszabb lesz az éjszaka és így tudja egy este az összes gyerek ajándékát kiosztani a Mikulás. Amit mi láttunk belőle, az egy hatalmas inga volt, meg valahogy a Föld belsejéhez csatlakozott, de nem osztották meg a titkot, mert akkor mindenki sajátot csinálna és zűrzavar lenne az időben.
    A Mikulás manók közé nem tudom, hogyan lehet bekerülni, de tudom, hogy a cseh barátnőm nővére jelentkezett, de nem vették be.

    VálaszTörlés
  3. Az időlassító a Föld forgását lassítja le, ettől mindenhol hosszabb lesz az éjszaka és így tudja egy este az összes gyerek ajándékát kiosztani a Mikulás. Amit mi láttunk belőle, az egy hatalmas inga volt, meg valahogy a Föld belsejéhez csatlakozott, de nem osztották meg a titkot, mert akkor mindenki sajátot csinálna és zűrzavar lenne az időben.
    A Mikulás manók közé nem tudom, hogyan lehet bekerülni, de tudom, hogy a cseh barátnőm nővére jelentkezett, de nem vették be.

    VálaszTörlés