2012. február 29., szerda

Búcsú a téltől, a hótól, a jégtől

Holnap március! Vagyis tavasz!! :) Korábban már kifejtettem, hogy tulajdonképpen semmi bajom a téllel, sőt!  Nagyon hiányozna, ha nem lenne. De most eljött a búcsú ideje.

Azt hiszem, a víz az az elem, ami a leglátványosabb változáson megy keresztül a tavasz beköszöntével. Szilárd formájával mostantól csakis a fagyasztószekrényben és a jégkása árusnál szeretnék találkozni, egészen decemberig. Ma reggel még elnéztem, hogy fehér, hóval fedett tájra ébredtem. Holnaptól viszont fakadó rügyekre, madárcsicsergésre, napsütésre, melegedésre vágyok, hiszen március lesz!!! Vegyünk hát búcsút a téltől - és mindentől, ami vele jár - , legalább 9 hónapra!


Tekintsük a csónakot vezető bácsit Tél tábornoknak, aki ma hátat fordít nekünk, elhagy minket, átadva a terepet Tavasztündérnek, akinek közeledtét jelzik a - még jeges - folyón megcsillanó napsugarak. A befagyott vizek csendjét hamarosan megtörik a csobogó források, sebesen futó patakok, folyó- és tópartoknak ütköző hullámok. Isten Veled, Tél tábornok! Viszontlátásra! :)

1 megjegyzés:

  1. Ez olyan festői lett, hogy nem is hozok már újabb képet mára, legyen ez a szép befejezése ennek a témakörnek. Holnaptól pedig tavasz, kivirágzik minden, kisüt a nap stb...

    VálaszTörlés