2012. január 7., szombat

Hókastély/ vár

Nem tudom eldönteni, hogy a képen látható épület inkább kastély, vagy vár... Kemiben járunk, ahol minden éveben felépítik a hókastélyt, erről híresek. Napközben látogatókat fogadnak, estére pedig vendégeket, ugyanis szálláshelyként működik. Kívülről talán nem nagy durranás, de azért ha belül végig járjuk, látjuk milyen sok termet építettek és mi mindent lehet csinálni a hókupac mélyén. A képen a 2009/10-es szezon épületét láthatjuk,  minden évben másmilyenre tervezik.


A bejárati homlokzat, itt lehet bejutni. A látható szélesség csalóka, mert emögött minimum 50 méterrel kezdődik a tényleges kastély, balra még szépen elterül, de kívülről valamilyen épületrész ezt eltakarja. Amit belül találhatunk: kávézó/ étterem, gyerekeknek játszótér, templom, kiállító terem, ahol jégbe fagyasztott ékszereket láthattunk, szobák, szabadtéri színpad, szabadtéri játszótér, ahol felfújt gumi ülőkén lehet csúszkálni. Ha valakinek felkeltettem az érdeklődését, itt nézhet utána az áraknak: http://www.snowcastle.net/en/prices/snowhotel/

1 megjegyzés:

  1. Szerintem ha valaki véletlen erre vetődik és meglátja ezt a képet, mindenképp kedvet kap kiruccanni Kemi-be. Jutalékot kéne kérned tőlük ;)

    VálaszTörlés