2012. január 13., péntek

Színek nélkül

A telet azért nem szeretik sokan, mert eltűnik a sok szín a világból, sokat van sötét és minden komor. Ezzel nem lehet vitatkozni, mert tényleg így van, de ettől még én nagyon élvezem ennek az időszaknak a hangulatát. Soha nem zavart a korai sötétedés, pláne mi Magyarországon nem is panaszkodhatunk. Sőt, kifejezetten kellett a karácsonyi hangulathoz, hogy betereljen a házba valami, ne kint rohangáljak estig, mint nyáron. December közepétől meg úgy is világosodni kezd, az a tavaszi ébredésre hangol.


A színek hiánya is tetszik. Ha ez nem így lenne, akkor a tavaszt sokkal kevésbé tudnánk értékelni. Már sok színtelen képet hoztunk, itt egy újabb, ami a fehérség és szürkeség szépségét mutatja meg. Nem véletlenül népszerűek a fekete-fehér fényképek is, ezeken mindig úgy tűnik, hogy megállt az idő. Ettől még ez a kép természetes színekkel készült, nem állítottam be fekete-fehérre. Főszerepben a már éljenzett nyírfák. A helyszín pedig a már sokat emlegetett Finnország, bár itthon is készülhetett volna.

3 megjegyzés:

  1. Nekem csak akkor van bajom a téllel, ha se hó, se jég, se zúzmara. Olyankor csúnya és unalmas. Éppen ezért örülök most az ilyen és ehhez hasonló fényképeknek!

    VálaszTörlés
  2. Na igen, amikor telet emlegetek, nálam is mindig a klasszikus havas, deres évszak él a fejemben. A mostani időt nem is hívom annyira télnek, ez egy évszaktalan idő.

    VálaszTörlés